Sillens Helg 2019

Marstrand 1-2 juni

Mer information om Sillens Helg 2019 kommer snart.

2018-års vinnare av Sillracet!

1:a: Shanti Shanti, Calle Gustavsson
med en Asiatisk sillinläggning med röd och grön curry, cocosnötsgrädde, sesamolja, sesamfrön, ingefära, kokt paprika, serverad på friterat rispapper med krispig charlottenlök på toppen.

2:a: Grand Hotell, Alexander Stärnerz
med en hyllningshomage till gubbröra med lagrad prästost, matjessill, stekt lök, hackat ägg, brynt smör, majonnäs, gräslök & senap.

3:a: Bergs Café, Carl Stensjö
med en inläggning med majonnäs, äppelcidervinäger, calvados och rödlök.

Stort Brantevikssill-test 2018

Stort grattis till Prinsens Sill & Sallader som vann det stora Brantevikssill-testet på Sillens Helg 2018. Testet ägde rum på Grand Hotel i Marstrand där juryordföranden Lasse Ahlström hade valt ut sin jury bestående av: Richard Waje, Johan Gustavsson, Alexander Stärnerz, Per Andersson

1. Prinsens sill: 23,5 poäng
2. Bures: 21 poäng
3. Thommy G: 16 poäng
4. Kåseberga: 10,5 poäng
5. Favorit 8 poäng
6. Klädesholmen: 8 poäng
7. Falkeskog: 5 poäng 

De sillar som medverkade i testet presenterades till juryn i en skål märkt endast med ett nummer. Jurymedlemmarna förde sedan protokoll över de sju tävlande sillarna som poängsattes på en skala 1-10 och där sillarna bedömdes efter utseende, smak, konsistens, och kvalité.

Unikt Svenskt sill-sammarbete på världens största matmässa

För första någonsin har tre av Sveriges ledande sillproducenter Prinsens Sill & Sallader, Fiskexporten Varberg och Marenor / Lysekils gått ihop om ett samarbete på världens störtsta mat- och dryckesmässa ANUGA i Köln 7-11 oktober 2017. Här presenterar de tre sillproducenterna tillsammans produkten ”Swedish Gourmet Herring” innehållandes tre prisvinnande sillinläggningar. Projektet, som leds av Segerström Company AB, syftar till att presentera Sveriges bästa sillinläggningar och öppna upp för export till övriga världen.
ANUGA har 7 400 utställare och 160 000 besökare från världens alla hörn.

Kontakt
Janeman Segerström, +46 70-113 32 22
info@swedishgourmetfood.se, www.swedishgourmetfood.se

Marstrands Vinnarsill 2017 fortfarande i butik

Hej alla sillvänner! Marstrands Vinnarsill 2017 finns fortfarande att köpa i butik! Du hittar den hos Hellman på Marstrandsön, hos City Gross i Ytterby och Uddevalla, på Ica Maxi i Kungälv, Torslanda, Högsbo, Mölndalsvägen och Kungsbacka.

NYHET! Produkter

Vi arbetar ständigt med nya idéer kring olika produkter Marstrands Vinnarsill och Borgmästarens Sup är några av dem.
(Informationen om Borgmästarens Sup innehåller information om alkohol och är avsedd för personer i åldern 20 år och äldre.)

Läs mer

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sillens Helgs Nyhetsbrev och få relevanta sillnyheter och specialerbjudanden!

Om Sillens Helg i Media

Se vad tidningarna skriver om Sillens Helg nu och genom åren...

Läs mer

Beställ Borgmästarens Sup till ditt julbord!

Glöm nu inte att beställa Marstrandssnapsen "Borgmästarens sup" till Jul. Först till kvarn! Vi har laddat upp med 300 exklusiva flaskor. Beställ den på Systembolagets hemsida redan idag för att garanterad leverans. Beställningsnummer 87840. Systembolagets hemsida här »

PREMIUM AQUAVIT Skapad av Sigvard Sakelariu. Kryddad med kummin, dill, färnkål, malört och sherry. Namnet speglar en önskan att Marstrand åter blir en egen stad med Sigvard som borgmästare. Borgmästarens Sup lanserades 2012 på Johans Krog i Marstrand och är numera krogens bestseller. Tillverkas av Tevsjö Destilleri  i Järvsö